Van stage tot zij-instroom

Stage

Op alle scholen van Fectio is ruimte voor voltijd studenten van mbo’s, hogescholen en Universiteit om het onderwijsvak middels stage te leren. Jaarlijks bieden we rond de 60 studenten een stageplaats.

Met onze 12 scholen werken we samen in het partnerschap met de Marnix Academie. De samenwerkingsrelatie is gericht op het samen opleiden van leraren. In elke school is een leraar opgeleid tot schoolopleider. De schoolopleider is de verbinding tussen school en opleiding en draagt zorg voor een goede leerplek voor de student in de basisschool. Studenten nemen taken over van de eigen leerkracht, waarbij de leerkracht de student coacht richting start-bekwame leerkracht.

De schoolopleider begeleidt ook de stagiaires van MBO’s en Academische Pabo’s.

Op de scholenpagina vind je de contactgegevens van onze scholen.

Zij-instroom

Op alle scholen van Fectio is ook ruimte voor deeltijdstudenten van mbo’s, hogescholen en Universiteit, die middels een zij-instroomtraject het onderwijsvak willen leren. Jaarlijks bieden we rond de 5 studenten een zij-instroomplek aan.

Zij-instromers worden begeleid door onze bovenschoolse coach. Deze coach is gespecialiseerd in het begeleiden van volwassen studenten die wisselen van vakgebied.

Mocht je overwegen de overstap naar het onderwijs te nemen, zoek dan eerst contact met Transvita via Zij-instroomtraject – RTC Transvita. Samen zoeken jullie uit of dit traject iets voor je is. Mocht dit zo zijn dan horen we dit graag via Transvita of rechtstreeks van jou. We plannen een oriënterend gesprek om uit te zoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Kijk voor de mogelijkheden op onze Vacature pagina.