Feestelijke ingebruikname 106 zonnepanelen op KBS ‘t Schoolhuys door wethouder Paul van Ruitenbeek.

Directeur Tamara Schlick is trots tijdens de feestelijke ingebruikname van 106 zonnepanelen. Paul van Ruitenbeek kwam de zonnepanelen officieel openen door een praatje te houden over duurzaamheid en door een lamp aan te zetten waarvan de stroom nu wordt voorzien door de nieuwe zonnepanelen. Zowiezon heeft de school begeleid bij het realiseren van de panelen. Zowiezon is een samenwerking van Eneco en Stichting Schooldakrevolutie dat de school het werk uit handen nam bij de realisatie van hun zonnedak.

Het was een geweldige opening waarbij eerst het lied Giga-Groen gezongen werd en de kinderen met een feestelijk Zowiezon vlagjes stonden te zwaaien. De directeur van de school vertelde hoe blij zij is met de zonnepanelen en stelde daarbij aan een aantal bovenbouw leerlingen vragen over zonne-energie. Alle leerlingen hebben de afgelopen weken lessen gehad over zonne-energie en weten er nu veel van!

Er liggen 106 zonnepanelen op het dak. Eén zonnepaneel wekt gemiddeld 300 kilowattuur per jaar op. Daarmee kun je 25 tablets een jaar lang op volle batterij houden of een jaar lang 8 uur per dag televisie kijken. De leerlingen zijn erg enthousiast. ‘Dit is veel beter voor het milieu en voor onze portemonnee’, zo zei een leerling Zonnepanelen maken duurzaamheid voor scholieren heel tastbaar. Het is een logische aanleiding om aan de slag te gaan met thema’s als de energietransitie, zonne-energie en klimaatverandering. De bijbehorende Zowiezon Toolbox met educatieve materialen is volop in de klas gebruikt.