Voortgang ‘onderwijs voor 10-14 jarigen’ in Houten

In eerdere nieuwsbrieven heeft u kunnen lezen over het onderzoek dat gedaan wordt naar een onderwijsvoorziening voor 10-14 jarigen. Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van Fectio en SOOSVOH (Stichting waaronder college de Heemlanden en Houtens vallen).

De leeftijdsfase tussen 10 en 14  is voor veel kinderen een turbulente periode. De cognitieve en sociale ontwikkeling bij leerlingen in deze leeftijdsgroep verloopt  erg verschillend. Juist in deze periode krijgen alle leerlingen op hetzelfde moment een advies voor het voortgezet onderwijs. Voor veel leerlingen is dat een prima passend moment, maar voor een groep leerlingen is dat niet zo. Voor deze groep leerlingen zou een onderwijsvorm voor 10-14 jarigen een uitkomst kunnen bieden. Binnen deze onderwijsvorm wordt ruimte geboden voor talent en ontwikkeling zodat zij kunnen kiezen voor een vorm van voortgezet onderwijs wanneer zij er klaar voor zijn.

De afgelopen maanden is door Marja In der Maur (kwartiermaker onderwijs voor 10-14 jarigen) samen met het projectteam 10-14 gewerkt aan een onderzoek naar deze specifieke onderwijsvorm. Dit onderzoek is recent afgerond en gepresenteerd aan de bestuurders, gmr, rvt en directie van de betrokken stichtingen. Om daadwerkelijk van start te kunnen gaan is de goedkeuring nodig van de gmr en van de rvt. Halverwege december zal er duidelijkheid zijn of er daadwerkelijk van start gegaan kan worden met deze onderwijsvorm.

Bij goedkeuring zal er vanaf dan ook ruim aandacht besteed worden aan het voorlichten van ouders die geïnteresseerd zijn in deze onderwijsvorm. Er zal hiervoor een informatieavond georganiseerd worden. Mocht u geïnformeerd willen worden over deze informatieavond dan kunt u een bericht sturen aan: marja.indermaur@ksfectio.nl