Hidde wint online Voorleeswedstrijd Houten

Hidde van Rooijen van de Van Harte School heeft samen met een leerling van De Fontein de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die werd georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zeven schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd online gehouden, zodat iedereen mee kon doen. De klassen van de deelnemers zaten klaar om hun kandidaat te steunen. Alles werd in goede banen geleid door presentator René Mulder (The ReadShop Castellum).

De jury, bestaande uit Kees van Dalen (wethouder gemeente Houten), Kristel Peters (docent College de Heemlanden) en Angelique Voulon (Bruna Het Rond), had de moeilijke taak om uit de zeven voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Het niveau van de voorlezers was hoog, vond de jury. Ook vonden ze het leuk om te zien hoe enthousiast de klasgenoten waren en kregen ze zin om de voorgelezen boeken zelf te gaan lezen.

Hidde las voor uit ‘De Griezelbus’ van Paul van Loon. Volgens de jury had Hidde voorgelezen in een mooie setting in de klas. Het was gaaf om naar hem te luisteren; de jury wilde heel graag weten hoe het verhaal afliep. Ze voelden zich als luisteraars enorm betrokken bij het lezen.

Op dinsdag 22 maart verdedigen beide leerlingen de Houtense eer in de regiofinale voor Lek & IJssel.