Ontwikkelingen bij Onderwijs 10-14 Houten

Onderwijs 10-14 Houten is vorig schooljaar van start gegaan met 24 leerlingen die vanuit groep 8 zijn doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs bij 10-14. Dit betekent dat er gestart is met één van de vier leerjaren waar Onderwijs 10-14 uit bestaat (groep 7 en 8 basisonderwijs en leerjaar 1 en 2 voortgezet onderwijs).

Met ingang van schooljaar 2021-2022 is Onderwijs 10-14 Houten met alle vier de leerjaren van 10-14 van start gegaan. 64 Leerlingen volgen nu onderwijs bij 10-14. Een mooie groei voor deze nieuwe onderwijsvorm in Houten.

De 17 leerlingen van groep 7 en 8 zitten samen in een stamgroep. Iedere dag wordt de dag, net als in de andere groepen van 10-14, gestart met een check-in om te zorgen dat iedereen goed de dag kan starten. De ochtend staat in het teken van met name de basisvakken. De leerlingen werken hierbij op hun eigen niveau aan de leerdoelen die centraal staan. Er zijn ook leerlingen die aansluiten bij leerjaar 1 van het vo omdat zij al verder zijn in hun cognitieve ontwikkeling.

In de middag wordt er gewerkt met IMYC. Een methodiek waarin verschillende vakken aangeboden worden vanuit een centraal thema. Minimaal één keer per week wordt dit gedaan vanuit heterogene groepen waarbij de leerlingen van alle leerjaren met elkaar gemengd zijn. De dag wordt altijd afgesloten in de eigen stamgroep met een check-out.

Onderwijs 10-14 krijgt steeds meer naamsbekendheid in Houten. Onderwijs 10-14 Houten is er voor leerlingen die eerder toe zijn aan een nieuwe uitdagende leeromgeving en voor leerlingen die meer tijd en ruimte nodig hebben en de keuze voor het voortgezet onderwijs daarom nog uit willen uitstellen. Onderwijs 10-14 kan ondersteuning bieden op drie gebieden. (Als een leerling ondersteuning nodig heeft op alle drie de gebieden, kan het zijn dat Onderwijs 10-14 niet passend is.)

Op de website van 10-14 leest u meer over 10-14 onderwijs (www.onderwijs1014houten.nl). Bent u geïnteresseerd in Onderwijs 10-14 Houten voor uw kind, dan kunt u contact opnemen met Marja in der Maur (kwartiermaker Onderwijs 10-14 Houten). marjaindermaur@ksfectio.nl

Op 11 januari wordt een informatieavond georganiseerd voor ouders die geïnteresseerd zijn in deze vorm van onderwijs. Hiervoor kunt u zich aanmelden via het genoemde mailadres.
10-14 Onderwijs is ook aanwezig tijdens de informatieavonden en open avonden van College de Heemlanden en Houtens. (Zie hiervoor de website van beide scholen.)