Officiële opening het Taalatelier Houten

Leerlingen, opvoeders, leerkrachten en wethouder Ria Frowijn kwamen samen bij de versierde ingang van het Taalatelier Houten. Deze werd feestelijk geopend op 10 oktober. Caroline Boumans, directeur van basisschool Aventurijn, heette iedereen welkom op deze school voor anderstalige kinderen. Daarna zongen de kinderen samen met onderwijsassistent Mariska het liedje ‘Welkom op het Taalatelier’.

SPELEN Dat men trots is op het Taalatelier hoor je bij de ouders. Hun kinderen komen iedere dag met nieuwe woorden thuis. Leerkracht Edwin Post zei: ,,Ik ben blij dat deze school staat als een huis. Met ons team wil ik blijven bouwen aan een veilige plek voor jullie.” De wethouder zei: ,,Voor jullie is deze school extra belangrijk, want jullie leren een nieuwe taal. Dat is hard werken. Ik ben blij dat het hier kan. Ook spelend met elkaar, je ouders en je juf of meester leer je de taal. Maak gebruik van de mogelijkheid om te sporten of muziek te leren spelen. Dat kan in Houten. Veel succes en geluk.” Vervolgens deelde de wethouder verschillende spellen, boeken en puzzels uit voor het team en de leerlingen.

PROGRAMMA Het Taalatelier is een school voor kinderen die het Nederlands nog niet goed beheersen. Leerkrachten Edwin Post en Anouk Monnée; onderwijsassistenten Mariska en Laura en Alina Lys vormen een bevlogen team dat hen op weg helpt in het sneller leren van de taal. Zij doen dit drie dagen in de week aan de hand van een aangepast programma. De andere twee dagen gaan de kinderen naar hun eigen school. Het doel is dat de kinderen na een jaar volledig meedraaien op hun eigen school. Schoolbesturen wensten al langer een speciaal programma als dit om de kansen voor kinderen in Houten te vergroten. Het is het resultaat van de samenwerking tussen schoolbesturen en de gemeente en mogelijk gemaakt door het gemeentelijke budget van het Nationaal Programma Onderwijs en in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie.