Kleurrijke tunnels in Werkhoven met behulp van groep 5 Delteykschool

Burgemeester van Bennekom opende begin juni samen met groep 5 van de Delteykschool, kunstenaarscollectief ‘De Strakke Hand’ en gedeputeerde Arne Schaddelee de vernieuwde fietstunnel in Werkhoven. Kunstenaars collectief ‘De Strakke Hand’ begeleidde de opdracht waaraan groep 5 van de Delteykschool in Werkhoven enthousiast mee werkte.

De Provincie Utrecht gaf opdracht om de tunnels op te knappen en te verfraaiien. Het doel hierbij is om graffiti te ontmoedigen en ‘verloedering’ tegen te gaan. Een tunnel die is opgeknapt en voorzien is van kunst, geeft voetgangers en fietsers een veiliger gevoel.

Zonder ‘De Strakke Hand’ zou het echter niet mogelijk zijn geweest de ontwerpen van de kinderen op deze kunstzinnige wijze uit te voeren. Projectleider Michiel Meulemans vertelt: ,,We zijn in een aantal workshops aan de slag gegaan met de kinderen en de groep heeft hun lievelingsdier of lievelingsfruit gemaakt, dit alles in de bekende ‘Karel Appel’ kleuren. Voor fruit is gekozen omdat deze streek natuurlijk bekend staat om zijn fruitteelt. De kinderen hebben veel leuk materiaal aangeleverd, dat door ‘De strakke Hand’ is verwerkt in de twee tunnels.”

Leerkracht Kirsten van Pruissen vertelt dat het de eerste keer is dat de school heeft meegewerkt aan een kunstproject. Alle kinderen waren direct heel enthousiast. Seger vertelt: ,,Eerder had ik nog nooit van Karel Appel gehoord.” Klasgenoot Joris zegt: ,,Ik vond het scheuren het leukst, op die manier konden we van alles maken.” Marie was heel opgelucht te ontdekken dat je later ook je beroep van kunst kunt maken, op de kat die ze laat zien is ze dan ook erg trots. De aanwezige ouders vertellen dat het in het begin niet helemaal duidelijk was wat er ging gebeuren, maar al gauw werden zij door alle verhalen op de hoogte gesteld. De kinderen zijn trots op het resultaat van hun werk en willen het graag aan de hele familie tonen.

De beide tunnels in Werkhoven die nu klaar zijn, zijn in ieder geval zeker de moeite waard om te gaan bekijken!