Jette gekozen tot eerste kinderburgemeester

Vorige week was het even spannend toen burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik plots de klas van groep 6 van meester Kevin van de Camminghaschool in kwam lopen. Gevolgd door mensen met camera’s en een grote taart en de ouders van Jette. Toen wist Jette hoe het zat; zij mag de nieuwe kinderburgemeester van Bunnik worden. De burgemeester legde uit dat de Bunnikse Jette (9 jaar) een goede vlog maakte en dat daarin is opgevallen dat ze wil samenwerken met kinderen uit Odijk en Werkhoven. De burgemeester: ,,Het is bijzonder als een kind die stap vanuit haar eigen leefwereld kan maken.”

Op 19 september is de echte benoeming in de gemeenteraad. Daarna is Jette voor 1 jaar de eerste kinderburgemeester van Bunnik. Voor de tijd gaan ze afspreken welke taken ze samen willen gaan doen. Leuk voor Jette is dat ze de keten voor de kinderburgemeester mag ontwerpen. Omdat Jette de eerste kinderburgemeester wordt van Bunnik heeft ze hierin een eigen stem. Jette vindt dit heel erg leuk, zeker omdat ze graag kleding ontwerpt.

Jette ziet als haar belangrijkste taak om meer natuur te creëren in de gemeente. Dat wordt haar grote klus. Dit legt ze ook uit in de leuke vlog waardoor ze is gekozen. Jette is in de klas mediator. Volgens meester Kevin is ze daar goed in, ze kan goed conflicten oplossen. De burgemeester is blij dit te horen, omdat dit voor een burgemeester een handige vaardigheid is.

De school is enorm trots op Jette en gunnen haar deze taak van harte. Gefeliciteerd Jette!