De Academie

Beste medewerkers,

Wij zijn er trots op om jullie voor komend schooljaar een inspirerend en afwisselend scholingsaanbod te mogen aanbieden. Je ziet in het overzicht diverse bekende namen van medewerkers van Fectio, die een cursus of workshop zullen begeleiden.

Afgelopen schooljaar hebben veel medewerkers deelgenomen aan de activiteiten van de Academie. Zoals je in het voorwoord van Inge Oelen kunt lezen: Leer lang en leer met plezier. Dat is uiteraard het doel van onze academie.

Het schooljaar 2022-2023 hebben we helaas bij alle scholen te maken gehad met ziekte en uitval van leerkrachten. Dit is één van de redenen, waardoor ook de Academie te maken heeft gehad met meer afmeldingen dan voorgaande jaren. Door het inhuren van externe professionals worden voor de cursussen en workshops kosten gemaakt. Het is logisch dat je je dan ook aanwezig bent. Dit is één van de redenen waarom je dit jaar bij de cursussen een vermelding van de kosten ziet staan. Dus schrijf je je in, noteer de data goed en kom naar de cursus of workshop. Mocht je onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan af via dit formulier.

Veel LeerPlezier bij de Academie van Fectio!

Arina van Berkel
Marlies Peek
De Academie

Leren met plezier en plezier in leren!

We leren met plezier staat in de ambities van de koers van Fectio. Want wij weten inmiddels dat wat je met plezier leert beter wordt onthouden en je intrinsieke motivatie stimuleert. De Academie van Fectio heeft dit jaar een aanbod dat daar goed op aansluit.

We starten op 26 september met een lezing over verbindende communicatie. Een inspirerende lezing die ingaat op de spin in het web die jullie zijn in je werk. Jullie communiceren met vele partijen en dan komt soms de vraag op: En waar ben ik nou? Herken je die vraag, dan raad ik je aan om te komen luisteren.

Daarnaast biedt de Academie van Fectio workshops en trainingen die je ondersteunen in je werk of in het vinden van balans in je werk. Allemaal onderwerpen die een bijdrage kunnen leveren aan je werkgeluk.

Leer lang en leer met plezier!

Inge Oelen
Bestuurder KS Fectio